Vinaora Nivo Slider 3.x

Műkörmös Eszközök, Ecsetek, Körömreszelők

 

Keresd a minőségi műkörmös eszközöket webáruházunkban!

 

A műköröm ecsetekről


A két alapvetés az állati- és a műszőr. Az állati szőr képes folyadékot (likvidet) tárolni, és jobban ellenáll az erősebb vegyi hatásoknak, ezért porcelán ecsetek csak ebből készülnek. Különböző minőségű természetes szőrökből készülnek ecsetek, de a műköröm ecsetekhez leginkább a kolinsky (nem egy márka, hanem egy állatfajta) szőr vált be, de kolinskyn belül is vannak komoly minőségbeli különbségek. A porcelán ecsetek hagymakupola-szerű hasi részén a szőr minősége határozza meg a folyadéktároló képességet (bemártáskor felszívja a likvidet, porba mártásnál és lapogatásnál kiadja, simításnál pedig a fölösleget visszaszívja (közben a papírtörlőn törölgetve leadja).

Egyszerűbb eset a műanyag szálakból készült zselés műszőrecset. Itt főként a szélesség és a keménység alapján válogathatunk. Általánosságban építéshez (sűrűbb anyagokhoz) a szélesebb, keményebb; díszítéshez (lágyabb anyagokhoz) a keskenyebb, puhább méretek a megfelelőek. A keménységet/puhaságot az ecsetgyártó két dologgal tudja befolyásolni: a hosszabb szőrű ecset puhább; a vastagabb szőrszálakból álló keményebb.

Vannak speciális szőrű ecsetek is persze, mint pl. az "egy mozdulat" akrilfestési technikához készülő rendkívül pontos élben végződő, speciális szőrű ecsetek; vagy az akrilfestékkel történő árnyékoláshoz, kontúrozáshoz, festéshez készülő tömzsi, de nagyon pontos hegyben végződő puhaszőr ecsetek (P=paint)…

A műkörmös fő munkaeszköze az ecset, így nem csak az fontos, hogy az adott technikához a legjobb ecsetet válasszuk; de az is meghatározza mindennapi munkánk komfortérzetét és vendégeink rólunk alkotott képét, hogy milyen külső megjelenésű ecsettel dolgozunk. Ecsetünk nyele is készüljön igényes, szép anyagokból, akár egy ékszer.

 

 

Phantom Ecset

Természetes szőrű zselés díszítő ecset, ennél fogva nemcsak zselés festésre, hanem akár akril, aquarell festésre is alkalmas.

Méretéből és puhaságából adódóan zselés festésnél a színátmenetek elkészítéséhez tökéletes. Picit „testesebb” formájú, mint az Art Design ecset.


 

OmbrePRO ecset

Szintetikus, ritkított szőrű, zselés díszítő ékszerecset, tökéletes színátmenet készítéséhez.


 

Firm Gel ecset

Keményebb , szélesebb ecset sűrűbb építő zselékhez.


 

One Move IV.+

ÚJDONSÁG! A One Move ékszerecsetek csapatának negyedik játékosára már régóta vártunk.

Igazi hiánypótló, mini méretű továbbfejlesztett szőrből kialakított csúcsa miatt tökéletes élben végződik, ezáltal pontosabb, precízebb vele a munka kis minták vagy apró körmök esetén.

Megújult szőrrel.

Körömreszelő ismertetőA műkörmös reszelő merevségét az ún. belső mag határozza meg. Ez a középen futó műanyag lap a legtöbb körömreszelő-típusban azonos vastagságú, a nagyon profi reszelőkben egy mérettel vastagabb. A belső mag felületén egy szivacsréteg biztosítja a megfelelő nyomás-eloszlást; ezt csak akkor szokták nagyon vastagra készíteni, ha egyszerre nagyobb felületen, kisebb nyomással szeretnénk dolgozni (pl. polírozóknál).

A körömreszelő lelke a csiszolópapír. A gyártása egy összetett folyamat, ennek során dől el a reszelőnk minősége: először csiszolóport készítenek (ásványi anyagokat 2000 Celsius fokon összeolvasztanak, majd összezúzzák és különböző szitákon a megfelelő szemcseméretekre osztályozzák). Egy préselt műszaki papírrétegre hőre kötő ragasztót kennek, erre rászórják a csiszolóport, majd magas hőn rásütik azt. Végül egy gyantaréteggel lezárják.

 A legolcsóbb papírokat Kínában, közepes árfekvésűeket Koreában, a legdrágábbakat Japánban készítik, de még a japán papírok között is van két minőségi lépcső (szinkronban a Crystal Nails zebra - és a Crystal Nails Xtreme reszelőkkel). A legjobb extrém papír nem csak a legtartósabb, de a szemcsézete rugalmas is, így erősebben reszel, amivel izommunkát spórol meg használójának.

 

 

Csepp reszelő 100/150

Mosolyvonal reszeléséhez, 100/150-es.


 

Xtreme reszelő 180/180 (zöld)

A legújabb szemcse–adhéziós eljárásnak köszönhetően minden eddiginél tartósabb zebra reszelők.

+ rugalmas szemcsézet: nem karcol-csúszik a felületen, hanem belekapaszkodik az anyagba és jobban "viszi" azt

Emlékeztető:

Első használat előtt az új reszelők éleit ne felejtsd el kicsit letompítani egy elhasznált másik reszelőn.

Bolyhozáshoz, finomabb reszeléshez.


 

 

Kombinált reszelő 180/180 (piros mag)

Egyik felén csiszoló vászonnal, másik felén homokolt porcelán finomítóval - 180/ 180 (piros mag) forma reszeléshez és finomításhoz.


 

CrystaLac finommattító buffer

Ne reszelj! Ne bolyhozz! Finommattíts!

Új Finommattító buffer CrystaLac-hoz


(Soft Touch CrystaLac buffer) - Klasszikus CrystaLac-hoz és ONE STEP CrystaLachoz!
50%-kal kíméletesebb a buffernél!


 

Crystal Nails kéztámaszok

 

Frottír bevonatú kéztámasz fehér

Frottír kéztámasz, bevarrt logóval. Rózsaszín és fehér színben.


 

Műbőr kéztámasz

Rózsaszín, középhosszú kéztámasz.


 

Crystal Nails fémeszközök

 

CN Körömvágó olló - Japán acél

Japán rozsdamentes acél. Minőségi japán acél, mely keményebb, így éle hosszan tartó, nem tompul el.


 

Rozsdamentes PROFI bőrfeltoló- kaparó

Hőkezeléssel fokozottan ellenállóvá tett garantáltan rozsdamentes eszközök orvosi acélból, kézi megmunkálással finomítva.


 

C-ív hajlító csipesz

Hőkezeléssel fokozottan ellenállóvá tett garantáltan rozsdamentes eszközök orvosi acélból, kézi megmunkálással finomítva.

TIPP: Első használat előtt a tű hegyét kicsit tompítsd el egy elhasznált papír reszelőn.

 

Még több műkörmös eszköz webáruházunkban!